Hjem

USA-togtur, efterår 2003

 
Kommentarer
Her er et udvalg af mine fotos fra min togkiggeferie i USA i oktober 2003.

Turen gik til det østlige USA, West Virginia og det vestlige Pennsylvania. Jeg fløj til Washington DC, og derfra er der kun ca. 2½ times kørsel til Cumberland, Maryland. Turen varede ialt 2 uger. Den første uge blev tilbragt i selskab med Markolf Gudjons (fra Tyskland, Aachen). Markolf viste mig sine "jagtmarker" i West Virginia, og jeg viste ham "mit" Pittsburgh. Den anden uge tilbragte jeg omkring Pittsburgh med at besøge venner - og selvfølgelig kigge på flere tog.

Turen startede i Cumberland, Maryland. Jeg ankom til Washington om eftermiddagen den 4 oktober, og satte kursen direkte mod Cumberland. Jeg mødtes den samme aften med Markolf. Han havde været på ferie 3 uger i det vestlige USA med sin kæreste, og nu var de så her for en sidste uge. Næste morgen sendte vi Markolfs kæreste afsted, ud at kigge på tøseting, og så kunne vi drenge tage hul på nogle dage med hard-core togkiggeri!

Og her er vi så - i Cumberland. Vi tilbringer en del af formidagen ved Amtrak-stationen, som også er indkørslen til Cumberland Yard. Cumberland Yard er en større CSX-rangerbanegård, og her ruller et containertog mod Baltimore ind, mens et hjælpelokomotiv venter på det næste tog, der skal have et skub over Sand Patch Grade.

Nedenfor er en udvalgt række af mine fotos fra turen. Jeg har forsøgt at klassificere dem lidt efter emner. Kommentarer er velkomne - send en email .


Jernbaner i West Virginia og det vestlige Pennsylvania handler i høj grad om kul. "Black diamonds" hedder kullene på lokalsk, og der er kulminer overalt. Det meste kul, der ikke bruges lokalt, transporteres væk på jernbane.

Klik på billedet og tag med .

Efter kullene kom vi til Pittsburgh - den dejlige by med jernbaner overalt :-) I alt 11 jernbaneselskaber kan man finde i "Stor-Pittsburgh", lige fra de kæmpestore Norfolk Southern og CSX, og ned til de allermindste sidebaner.

Første billedserie fra Pittsburgh gælder "de store", Norfolk Southern og CSX
Pittsburgh er også hjem for en ganske spændende industribane, Union RailRoad (URR). URR ejes af United States Steel, og betjener stålvirksomhederne syd for Pittsburgh.

Union RailRoad og dens spornet fortjener sin helt egen billedserie
Turen bød også på besøg hos nogle små baner - de fleste dog udenfor Stor-Pittsburgh. Amerikanske jernbaner kendes herovre mest for de store tog og de lange strækninger, men USA rummer også et væld af små lokale jernbaner, der er guf for sidebaneentusiaster. Små tog og "hyggeligt" spor... Og det kom der også billeder ud af...

For fuldstændighedens skyld er her også en beskrivelse af de små baner i Pittsburgh
Og så lige et par billeder mere, de fleste fra turen tilbage mod lufthavnen ved Washington DC og flyet hjem.