Opbygning af landskabsskal

af Carsten S. Lundsten

Oprettet 080505

 Hjem
 Kommentarer

Chickenwire Tunnel

Da jeg byggede mit amerikanske skala N anlæg syntes jeg at der skulle være en tunnel. Det blev til Chickenwire Tunnel (navngivet af Pelle Søeborg, efter at bakken over tunnellen havde stået som kun hønsenet i lang tid..!). Tunnellen gik gennem en bakke og var ca. en meter lang. Imidlertid bevirkede anlæggets smalle borde, at bakken nærmest kom til at ligne en gennemskåret model på Geologisk Museum, så jeg besluttede at fjerne den. Landskabet blev derefter ført tilbage til samme type rålandskab som bakken og omgivelserne havde, dvs. blot græs og et ballasteret spor. Detaljer må komme senere. Her er bakken før nedrivningen:


Efter nedrivningen var der blot et stort hul tilbage. På baggrundskulissen kan man se bakkens kontur:


Første trin var at forme den nye landskabsskal med hønsenet (kyllingenet er det vist snarere):


Landskabsskallen dækkes med gipsgaze:


Dernæst blev landskabsskallen malet med en "jordfarve", så det hvide fra gipsen ikke skinnede igennem. Baggrundskulissen blev også lappet med himmel og kontur af fjerne bjerge, svarende til hvad der er lavet på landskabet omkring det nye stykke:


Den råmalede landskabsskal blev nu beklædt med "græs". I dette tilfælde et dækkende lag af Woodland Scenic's "earth blend". Dertil lidt forskelligt grønt "fnuller" til at bryde monotonien, men indtil videre ingen egentlige landskabsdetaljer:


Og som sidste del af "projektet" blev sporet ballasteret og forkanten af anlægget malet. Nu kan kun de indviede se hvor engang Chickenwire Hill og Chickenwire Tunnel var :-)

 Hjem
 Kommentarer